Mr.Keny
Broj postova : 57 Join date : 2012-07-10
| Naslov komentara: °°°RolePlay Pravila °°° Thu Jul 12, 2012 12:35 pm | |
| °°°RolePlay Pravila °°° ( PRAVILA KOJA SE MORAJU ZNATI ) RP (RolePlay) - je simulacija realnog zivota
MG (MetaGaming) - je mjesanje IC i OOC chata, isto tako u obican chat nikada ne smijemo pisati smajlice tipa: XD, , :O. U obican chat nikada ne pisemo skracenice rijecÂi: itd. wtf. omg. i slicno
Na primjer: Kada napisemo u IC ((obican chat)): "Kako RL???" "Sto ima novoga na forumu??" "Ja sam Mate_Stojic a vi ste??" "Dobar dan : D" Kada napisemo na OOC ((/b)) chat: "Dobar dan izvolite sjesti" "Idemo malo do burga" "Odvezi me do najblizeg kioska"
IC - IC (In Character) to znaci sva radnja koja se dogada unutar lika s kojim igrate
OOC- OOC (Out Of Character) to znaci radnja koja se dogada izvan radnje lika ili RL radnje
PG (PowerGaming)- je kada nastojimo prisiliti nekog drugog igraca na radnju koju on ne zeli napraviti, tu ubrajamo i totalno nerealne radnje, mozemo ga uraditi i pomocu /me komande Na primjer: Skocimo sa litice i nastavimo normalno trcati kao da se nista nije dogodilo. Stojimo na autu dok on vozi. /me jede jabuku - takoder PG jabuka se nije mogla sama stvoriti u rukama, osim ako smo je prije ovoga uzeli sa drveta ili od prijatelja
MG vs PG - tu ubrajamo koristenje /me komande na radnje koje su totalno nerealne Na primjer: /me vadi zolju iz dzepa i ubija Ime_Prezime /me sjeda u leteci auto /me gleda kroz zidove
RK (RevangeKill) - je ubojstvo iz osvete. RK je ujedno i PG jer se ne moze covijek dignuti iz mrtvih kako bi se osvetio onome koji ga je ubio
SK (SpawnKill) - je ubojstvo na mjestu gdje se igrac spawna
Koristenje /me komande - /me komanda sluzi za izrazavanje emocija ili radnji koje se ne vide u igri Na primjer: /me pokusava drzati Ime_Prezime i uspjeva /me pokusava zavezati cipelu i uspijeva /me drziati pis¡tolj uperen u glavu Ime_Prezime i on sada ne moze nikuda
DB (DriveBy) - je namjerno gazenje pjesaka i namjerno pucanje na njih sa mjesta vozaca
BH (Bunny Hop) - je skakanje dok trcis ili sa biciklom. To se krsi sa RP Pravilima jer trcanje i skakanje istovremeno nije moguce u stvarnom zivotu i kaznjivo je.
DM (DeatchMach) - je ubijanje bez dobra RP razloga.
BA (Bug Abusing) - je iskoristavanje bugova (strogo zabranjeno) Ova pravila se moraju postovati i znati!!! | |
|
KEJVU
Broj postova : 47 Join date : 2012-06-12
| Naslov komentara: Re: °°°RolePlay Pravila °°° Wed Aug 01, 2012 1:06 pm | |
| OGROMNA BUMPCINA NA OVO... SAMO STO u KOMANDU /me ne IDE IME_PREZIME Nego samo IME PREZIME BEZ DONJE CRTICE ODNOSNO OVE " _ " | |
|